Tractor.BG - Порталът за селскостопанска техника

ЗЛАТЕКС ООД - За компанията

ЗЛАТЕКС ООД е компания, създадена през 1991 г., за да задоволява потребностите на българските селскостопански производители от машини, резервни части, консумативи, сервиз и услуги. През годините компанията натрупа безценен опит в осигуряването на най-новите технологии в съвременното земеделие, достигна отлично качество на обслужване и предлага високотехнологични машини. През всички тези години ЗЛАТЕКС ООД си извоюва мястото на един от водещите доставчици на селскостопански машини, специализирана земеделска техника, инвентар, резервни части и технологии. 


В последните години на силно конкурентно продуктово предлагане компанията непрекъснато разширява своята номенклатура от продукти, с цел да се оптимизира и предлага един целеви и икономически изгоден пакет за ефективно земеделие от световно известни производители и марки на селскостопанска техника. ЗЛАТЕКС ООД в качеството си на официален вносител представлява на българския пазар водещите световни фирми в бранша.


Флагман на компанията е FENDT Германия. Началото на производството на трактори започва през 1930 г, когато е създаден първият малък трактор с 6 к. с. Още тогава  фирмата слага начало на основната си философия: да произвежда надеждни трактори с нови технически решения и за най-взискателните клиенти. И до сега това нe се е променило. Днес повече от всякога марката FENDT стои зад иновационните технологии. Редица национални и международни отличия доказват всепризнатата иновационна сила на FENDT. Техническият напредък върви неизменно рамо до рамо с покачването на производителността, качеството на работа и икономичността на машините с марката FENDT. Така повече от 80 г. FENDT създава качество и гради традиции, за да се стигне днес до FENDT 939 VARIO с 396 к.с. А защо не и до FENDT TRISIX и впечатляващите за един колесен трактор 540 к.с.

 

 

  FENDT - ЗЛАТЕКС ООД е официален ексклузивен вносител за България на най-реномирания световен бранд за селскостопанска техника FENDT от Германия. Пълната продуктова гама  включва трактори, зърнокомбайни и балопреси, оторизиран сервиз и доставка на оригинални резервни части.

 

     VALTRA - ЗЛАТЕКС ООД e официален вносител на финландския производител на трактори с мощности от 50 к.с. до 400 к.с. С до половин милион различни комбинации от опции,VALTRA е „Вашата работеща машина"!

 

     MANITOU - ЗЛАТЕКС ООД е официален вносител за България на френската фирма MANITOU - производител на широка гама телескопични товарачи с голям диапазон на мощност от 75к.с. до 137 к.с. с височина на вдигане 10 м и максимална товароносимост 6000 кг.

 

  RABE - ЗЛАТЕКС ООД е ексклузивен вносител за България на висококачествена германска прикачна техника RABE - плугове - навесни и прикачни, сеялки за есенна и пролетна сеитба, компактори, култиватори, продълбочители, активни фрези и дискови брани.

 

    KERNER - ЗЛАТЕКС ООД е официален вносител на германския производител на машини за почвообработка и сеитба KERNER. Гарантират прецизна сеитба, независимо от климатичните условия.

 

 KRONE - ЗЛАТЕКС ООД е ексклузивен вносител на германския производител на  прибираща техника KRONE. Силажокомбайни, сламопреси, косачки, сеносъбирачки, самонатоварващи и дозиращи ремаркета и всичко за животновъдството.

 

   RAUCH  -  ЗЛАТЕКС ООД е ексклузивен вносител на германския производител на торачки  RAUCH. Продуктовата гама включва торачки от 900 л до 6000 л и работна ширина от 10 до 50 метра. Множество иновации и златни медали за RAUCH, присъждани на всяко едно световно изложение.

 

 КNOCHE  -   ЗЛАТЕКС ООД е ексклузивен вносител на германския производител на дискови брани, продълбочители, култиватори и уплътняващи валяци в широк диапазон от работни ширини с гарантираното германско качество.

 

 SOLA - ЗЛАТЕКС ООД е официален вносител на испанския производител на високотехнологични сеялки за точна сеитба с и без торовнасяне от 4 до 24 реда. Сеялките SOLA се характеризират с изключително здрава рама, което е гаранция за дълъг живот на машината.

 

 CAFFINI - ЗЛАТЕКС ООД е ексклузивен вносител на италианския производител на пръскачки /вентилаторни, щангови, лозарски, специализирани/ - навесни, прикачни и самоходни. От 400 л. до 5000 л. и рамене от 12  до  36 метра.

 

 HAWE  -  ЗЛАТЕКС ООД  е ексклузивен вносител на германския производител HAWE. В продуктовата гама на фирмата влизат товаро-разтоварващи ремаркета, транспортни ремаркета за силаж и тороразпръскващи ремаркета.

 

 FARMTECH - ЗЛАТЕКС ООД е ексклузивен вносител за територията на България на словенския производител на едноосни, двуосни и триосни и, двустранно-разтоварващи се, универсални и тороразпръскващи ремаркета с марката FARMTECH. Гаранция за високотехноличен продукт с множество преимущества и отлично качество.

 

 RAVEN -  ЗЛАТЕКС ООД е ексклузивен вносител на американския производител на системи за навигационно управление. Марка заслужила международна репутация за иновация в земеделието, с най-висока надеждност и прецизност на работа и с над 70 % пазарен дял в САЩ.

 

 OEST - ЗЛАТЕКС ООД е изключителен дистрибутор на смазочни продукти - масла, греси, смазочно - охлаждащи течности и други специализирани продукти на германския производител OEST. Над 500 продукта за всеки клиент  и потребител.